Over Kapp

onze FILOSOFIE

Adaptive thinking

Ergens goed in worden is vooral een kwestie van gezond verstand. Grondige technische kennis van onze eigen producten, inzicht in de markt en specifieke eisen; het zijn allemaal noodzakelijke voorwaarden. Toch is het niet genoeg om de knappe koppen, die de juiste dingen weten, in huis te hebben. Wat je ook nodig hebt om specialist te worden is ervaring – en het mentale vermogen om die ervaring keer op keer te gebruiken. We noemen dit proces adaptive thinking. Door onze kennis en ervaring iedere dag opnieuw te gebruiken, hebben we een gigantische voorsprong opgebouwd op onze concurrenten. En het is ons een eer als jij, en het milieu, hiervan meeprofiteren. 

KappNederland Dordrecht TjarkDeLange copyrightMaartjeBrockbernd 1a

Wat je nodig hebt om specialist te worden is ervaring – en het mentale vermogen om die ervaring keer op keer te gebruiken.

Tjark de Lange – Algemeen directeur Kapp

WAT WE BELOVEN

Lagere CAPEX én OPEX

Energiekosten behoren vaak tot de grootste kostenpost in de industrie. Nu de vraag naar energie toeneemt, is efficiënte warmtewisselaartechniek van cruciaal belang. Wij zien veel cases waar onze oplossingen vele malen compacter zijn, maar bovenal meer energie besparen. Resultaat: een lagere CAPEX én OPEX

Compacte, veilige en efficiënte techniek

We hebben het juiste materiaal binnen onze scope, bestand tegen agressieve media, extreem hoge of lage temperaturen, hoge drukken of diep-vacuüm, waardoor kritische processen gegarandeerd op een veilige en efficiënte wijze kunnen worden uitgevoerd.

Meedenkende partner

Als je een bepaald type warmtewisselaar bij ons aanvraagt, beoordelen we altijd eerst of dat wel de beste oplossing is voor jouw toepassing, of je nou wilt of niet. We analyseren de parameters, het proces en jouw installatie. Zo krijg je de garantie dat de oplossing die we aandragen altijd de beste is.

We voldoen aan de strengste eisen

Kapp voldoet al meer dan 25 jaar lang aan de strengste eisen en we zijn bekend met de kritische factoren in de industrie. Al onze producten voldoen aan de kwaliteitseisen en normeringen die relevant zijn voor de industrie: PED, ASME VIII, EN13445, AD2000, API660, API661, API662, TEMA, ISO 9001, ISO 14001 en meer

ONZE MERKEN EN PARTNERS

Een warm netwerk van fabrikanten en platformen

Als je, zoals Kapp, altijd de beste oplossing wil kunnen bieden, is het een vereiste om de beste oplossing ook in huis te hebben. Maar wat voor de ene toepassing de beste oplossing is, kan voor een andere toepassing minder geschikt zijn. In de Benelux zijn wij exclusief vertegenwoordiger van Kelvion, Vahterus, HRS Heat Exchangers, Thermon en Nexson. Vijf topfabrikanten die elk gespecialiseerd zijn in andere typen warmtewisselaars. We zijn volledig onafhankelijk en kunnen daarom de voor- en nadelen van verschillende soorten warmtewisselaars tegen elkaar afwegen. Voor iedere toepassing opnieuw. Daarnaast werken we veelal met de software van HTRI, de meest geavanceerde software voor thermisch procesontwerp en -simulatie in de industrie. Zo krijgen klanten altijd het beste antwoord op hun vraag.

Onze aanpak

Het antwoord op het geheel van kritische factoren

Bij het thermisch en mechanisch ontwerp van een warmtewisselaar en de keuze van componenten die daarbij passen, zijn tientallen kritische factoren van invloed. Daarom is het belangrijk om jouw vraag duidelijk in kaart te brengen. Al in de offertefase analyseren we de parameters, het proces en jouw installatie. Dit vormt de basis voor ons voorstel waarin we vaak meerdere opties aandragen, met per scenario de technische- en financiële risico’s en voordelen. Omdat we dit werk inmiddels al ruim 25 jaar doen zijn we zelfverzekerd. Je krijgt van ons daarom altijd een thermische garantie; onze berekeningen liegen niet. Beloofd.