HRS Heat Exchangers

In het kort

Conventionele techniek die zich al eeuwenlang bewijst

De geschiedenis van buizenwarmtewisselaars gaat terug tot het einde van de 18e eeuw. De Schotse chemicus en ingenieur James Watt ontwikkelde een stoommachine, waarbij een buizenwarmtewisselaar een belangrijke rol speelde voor de efficiëntie van het apparaat. In de 19e eeuw werden buizenwarmtewisselaars gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie voor het pasteuriseren van melk en later in de farmaceutische industrie voor de productie van medicijnen. Tegenwoordig zijn ze een essentieel onderdeel van veel productieprocessen, waaronder raffinage, energieopwekking en voedsel- en drankenproductie. HRS Heat Exchangers is opgericht in 1981 en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als een betrouwbare en innovatieve producent van buizenwarmtewisselaars voor verschillende industrieën.

KappNederland Dordrecht copyrightMaartjeBrockbernd 120 square

Hoge drukken én temperaturen

Ontworpen om hoge drukken en temperaturen te weerstaan, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen waarbij veeleisende omstandigheden meespelen.

Annular Space installed

Efficiënte en effectieve oplossingen

De door HRS zelf ontwikkelde gegolfde buizen (corrugated tubes) dragen aanzienlijk bij aan de efficiëntie ten opzichte van standaard buizenwarmtewisselaars met gladde buizen.

Over HRS

Duurzaamheid staat centraal in productportolio én bedrijfsvoering

HRS Heat Exchangers richt zich op de productie van hoogwaardige warmtewisselaars en vindt zijn roots in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft tegenwoordig zijn voornaamste productielocatie in het zonnige Spanje, waar het zijn eigen moderne fabriek heeft gebouwd met de nieuwste machines en technologieën voor de productie van warmtewisselaars. Maar het draait bij HRS niet alleen om moderne machines en technologieën. Het bedrijf koestert ook oude ambachten en heeft de eeuwenoude techniek van de buizenwarmtewisselaar in de afgelopen decennia weten te perfectioneren. De techniek van de traditionele buizenwarmtewisselaar staat aan de basis van alle verschillende typen warmtewisselaars die we vandaag de dag kennen.

“HRS wist de eeuwenoude techniek van de buizenwarmtewisselaar in de afgelopen decennia te perfectioneren.”

De fabriek in Spanje is niet alleen groot en modern, maar ook duurzaam en energie-efficiënt. Met zonnepanelen voor de productie van hernieuwbare energie en geïnvesteerd in technologieën voor energieterugwinning en recycling, heeft het bedrijf het ISO 14001-certificaat voor milieubeheer behaald. Het is geen verrassing dat HRS Heat Exchangers een belangrijke speler is in het leveren van hoogwaardige warmtewisselaars aan klanten over de hele wereld en blijft investeren in nieuwe technologieën en processen om de efficiëntie en duurzaamheid van zowel zijn warmtewisselaars als productielocatie te verbeteren.

Producten

Buizenwarmtewisselaars voor tal van industrieën

De buizenwarmtewisselaars van HRS Heat Exchangers zijn ontworpen en vervaardigd met behulp van hoogwaardige materialen en zijn geschikt voor zware toepassingen en omgevingen. Naast de conventionele buizenwarmtewisselaar (Shell & Tube) produceert HRS ook geschraapte buizenwarmtewisselaars voor extra vervuilende of visceuze toepassingen. De buizenwarmtewisselaar is in theorie oneindig groot te dimensioneren. De lengte van de warmtewisselaar en het aantal buizen is feitelijk onbeperkt. Maar er bestaat ook een zogenaamde tube-in-tube warmtewisselaar. Bij dit type zit er slechts één buis in een tweede, iets grotere buis. Hiermee is de buizenwarmtewisselaar voor tal van grote én kleine toepassingen geschikt.

AHED
Kapp gebruikt AHED, een nieuwe software-oplossing ontwikkeld door HRS voor de berekening van shell and tube warmtewisselaars, voor tal van vloeistoffen en mengsels, warmte- / condensatieberekeningen, single-pass en multi-pass units, met of zonder baffles en nog veel meer functies. Meer weten? Bezoek www.hrs-ahed.com.

Multitube

Multitube warmtewisselaar

Deze warmtewisselaar heeft meerdere buizen om het product te vervoeren. Het product stroomt door de binnenbuizen en de servicevloeistof stroomt door de omringende buis.

Tube in tube 1

Double tube warmtewisselaar

Het ontwerp van een buis-in-buis zorgt voor een onbeperkte productstroom, waardoor het de ideale warmtewisselaar is voor toepassingen met viskeuze producten.

Scraped

Geschraapte warmtewisselaar

De geschraapte warmtewisselaars is ontworpen voor toepassingen waarbij vervuiling de warmteoverdracht beperkt en voor toepassingen met viskeuze vloeistoffen.

Kwaliteitseisen

Wij stellen dezelfde eisen als jij.

HRS Heat Exchangers en Kapp zijn bekend met de kritische vragen en strenge eisen uit de industrie. Al onze producten voldoen aan of kunnen geleverd worden naar design-eisen en normeringen die relevant zijn voor de industrie waarin jij werkt. Hieronder valt o.a.:

Designcodes

  • ASME VIII, Div. 1
  • EN 13445
  • PD5500

Kwaliteitsnormen

  • ISO 9001:2015
  • ISO 3834-2:2005
  • ASME U Stamp
  • 3A Certification