+31(0)78 611 73 50

HRS Heat Exchangers

Het Spaanse HRS kent de traditionele buizenwarmtewisselaar écht van binnen en buiten. De zogenaamde Shell & Tube warmtewisselaar ligt aan de basis van de gehele warmteoverdracht. HRS heeft dit type warmtewisselaar weten te perfectioneren, mede omdat ze nooit gestopt is te investeren in ontwikkeling.  Het resultaat is een fabrikant die met corazón y alma opereert in de voorhoede van de thermische technologie.

Ontwikkelingen in samenspraak

HRS heeft sinds zijn bestaan tal van nieuwe typen warmtewisselaars ontwikkeld en streeft ernaar nauw samen te werken met klanten en partners om keer op keer verbeteringen aan te brengen.

Efficiënte oplossingen

Door gebruik te maken van de door HRS zelf ontwikkelde gegolfde buizen (corrugated tubes), worden zowel de warmteoverdracht als de efficiëntie verhoogd ten opzichte van standaard buizenwarmtewisselaars met gladde buizen.

HRS & Kapp
HRS Heat Exchangers vindt haar oorsprong in Spanje. Warmte alom dus. De samenwerking tussen HRS en Kapp begon in 2005 en heeft in de jaren die daarop volgden en vogelvlucht gemaakt. Vandaag de dag hebben we dagelijks contact en weten we elkaar goed aan te vullen als het op warmteoverdracht aankomt. 

“Warmteoverdracht in de breedste zin van het woord dus…”

Daarnaast hebben we veel van elkaar geleerd. Zo heeft HRS ons getoond wat een beetje Spaanse warmte in je communicatie kan doen. Daartegenover heeft HRS wat van de koele Hollandse straight-to-the-point mentaliteit geadopteerd. Warmteoverdracht in de breedste zin van het woord dus.

HRS Buizenwarmtewisselaar 1
Een diameter van ruim 1,5 meter, 2.914 buizen van 7 meter, een maximale designtemperatuur van 500°C… zomaar wat feiten over deze warmtewisselaar, geproduceerd door HRS Heat Exhangers.

Over HRS
In de loop der jaren zijn er steeds meer typen warmtewisselaars ontwikkeld. De buizenwarmtewisselaar staat aan de basis van al deze verschillende typen. HRS wist de eeuwenoude techniek van de buizenwarmtewisselaar in de afgelopen decennia te perfectioneren.

Zo’n 55 werknemers werken zich dagelijks in het zweet om niet alleen het eigen bedrijfsresultaat te vergroten, maar ook dat van HRS’ partners en klanten. Het bedrijf streeft ernaar een positieve invloed uit te oefen op gebied van energiebesparing, door optimaal gebruik te maken van beschikbare energiebronnen.

Producten
Naast de conventionele buizenwarmtewisselaar (Shell & Tube) produceert HRS ook geschraapte buizenwarmtewisselaars voor extra vervuilende of visceuze toepassingen. De buizenwarmtewisselaar is in theorie oneindig groot te dimensioneren. De lengte van de warmtewisselaar en het aantal buizen is feitelijk onbeperkt. Maar er bestaat ook een zogenaamde tube-in-tube warmtewisselaar. Bij dit type zit er slechts één buis in een tweede, iets grotere buis. Hiermee is de buizenwarmtewisselaar voor tal van grote én kleine toepassingen geschikt.

AHED Software
Kapp gebruikt AHED, een nieuwe software-oplossing voor de berekening van shell and tube warmtewisselaars, voor tal van vloeistoffen en mengsels, warmte- / condensatieberekeningen, single-pass en multi-pass units, met of zonder baffles en nog veel meer functies. Meer weten? Bezoek www.hrs-ahed.com.

Multitube warmtewisselaar

Deze warmtewisselaar heeft meerdere buizen om het product te vervoeren. Het product stroomt door de binnenbuizen en de servicevloeistof stroomt door de omringende buis.

Double tube warmtewisselaar

Het ontwerp van een buis-in-buis  zorgt voor een onbeperkte productstroom, waardoor het de ideale warmtewisselaar is voor toepassingen met viskeuze producten.

Geschraapte warmtewisselaar

De geschraapte warmtewisselaars is ontworpen voor toepassingen waarbij vervuiling de warmteoverdracht beperkt en voor toepassingen met viskeuze vloeistoffen.

Wij stellen dezelfde eisen als jij.

Met het werk dat Kapp en HRS Heat Exchangers leveren, laten we zien dat we onze woorden waarmaken. Al onze producten voldoen aan de eisen en normeringen die relevant zijn voor de industrie waarin onze klanten werken.

Designcodes

  • ASME VIII, Div. 1
  • EN 13445
  • PD5500

Kwaliteitsnormen

  • ISO 9001:2015
  • ISO 3834-2:2005
  • ASME U Stamp
  • 3A Certification