+31(0)78 611 73 50

Vahterus

Vahterus is dé uitvinder, pionier en marktleider op gebied van Plate & Shell warmtewisselaars (PSHE). De kern van deze warmtewisselaar bestaat uit een volledig gelast platenpakket, ingesloten in een sterke ronde shell. Pakkingen zijn hierdoor overbodig. Door deze constructie combineert Vahterus PSHE de beste eigenschappen van Plate & Frame warmtewisselaars en Shell & Tube warmtewisselaars.

Kennis en ervaring

Vahterus’ volledig gelaste Plate & Shell warmtewisselaars worden ontwikkeld en gebouwd op basis van uitgebreide kennis van warmteoverdracht, laboratoriumtests en tientallen jaren praktische ervaring in de markt.

Compacte oplossing

De Plate & Shell warmtewisselaars van Vahterus zijn gemiddeld zo’n 60-70% kleiner dan een traditionele Shell & Tube warmtewisselaar. Daardoor zijn ze onder andere uitermate geschikt voor het retrofitten van installaties.

Vahterus en Kapp
Vahterus en Kapp zijn eigenlijk net broertjes, samen opgegroeid met dezelfde ideeën en een soortgelijke filosofie. Beiden voeren de missie om de best mogelijke oplossing te bieden voor ieder vraagstuk op gebied van warmteoverdracht. Omdat we samen opgegroeid zijn hebben we enorm veel van elkaar kunnen leren, en dat doen we nog steeds. Vahterus kent zijn product van binnen en buiten en heeft een R&D-strategie waarbij zij partners en klanten actief betrekken. Kapp kent de markt als geen ander en kent de vragen en antwoorden. Daardoor kunnen we inspelen op de constant veranderende eisen en behoeften van de industrie.

Vahterus 2
Om ervoor te zorgen dat de warmtewisselaar doet wat hij moet doen, is vakkundig personeel onmiskenbaar belangrijk. Compromisloos werken en strenge testprocedures garanderen de kwaliteit van het product.

Over Vahterus
Vahterus heeft haar plek in de markt veroverd. De Plate & Shell warmtewisselaar, uitgevonden dóór Vahterus, is niet meer weg te denken uit de branche. Mede dankzij een wereldwijd netwerk van vertegenwoordigers heeft het Finse bedrijf in de afgelopen  jaren ruim 55.000 warmtewisselaars verkocht.

 “…meer dan 25% van het personeel heeft een achtergrond als technisch constructeur.”

Het grootste gedeelte van de productiefaciliteit is ingericht voor klantspecifieke oplossingen. Daarvoor telt Vahterus ruim 300 medewerkers, waarvan meer dan een kwart een achtergrond als technisch constructeur heeft. De hoogwaardige kwaliteit van Vahterus-producten is het resultaat van voortdurende productontwikkeling van ontwerp tot productie, geautomatiseerde productietechnologie en brede proceskennis. Daarvoor is een moderne productielocatie essentieel. De fabriek van Vahterus beslaat inmiddels een vloeroppervlakte van ruim 13.000 m2.

Producten
De kern van de Vahterus-warmtewisselaar bestaat uit een volledig gelast platenpakket. De ronde platen worden aan elkaar gelast, waarbij de openingen tussen de platen fungeren als twee gescheiden kanalen voor warme en koude media. Het platenpakket wordt vervolgens geïnstalleerd in een cilindrische buitenmantel. Hierdoor zijn pakkingen overbodig.

Net als het platenpakket is de cilindrische buitenmantel volledig gelast. Het platenpakket en de mantel zijn overigens niet aan elkaar gelast, waardoor ze kunnen uitzetten en krimpen. De koude en warme media stromen in tegengestelde richting – het ene medium door het platenpakket en het andere medium eromheen in de mantel – en wisselen op die manier warmte uit.

Gelaste P&S

De volledige gelaste Vahterus Plate & Shell warmtewisselaar bestaat uit een platenpakket ingesloten in een volledig gelaste mantel, om hoge drukken en thermische schokken te weerstaan.

Compacte P&S

Deze compacte Vahterus Plate & Shell warmtewisselaar is ontworpen om nog meer ruimte te besparen dan een standaard P&S en is eenvoudiger te monteren op de locatie van de klant.

Openable P&S

De Openable Vahterus Plate & Shell warmtewisselaar biedt meer flexibiliteit omdat het platenpakket uit de shell kan worden getrokken voor inspectie of mechanische reiniging.

Wij stellen dezelfde eisen als jij

Met het werk dat Kapp en Vahterus leveren, laten we zien dat we onze woorden waarmaken. Al onze producten voldoen aan de eisen en normeringen die relevant zijn voor de industrie waarin onze klanten werken.

Designcodes

 • AD-2000
 • ASME VIII, Div. 1
 • EN 13445
 • Lloyd’s Register
 • R.I.N.A.
 • ABS Europe Ltd
 • Bureau Veritas
 • PD5500
 • DNV GL Marine
 • EAC

Kwaliteitsnormen

 • ISO 9001:2008
 • ISO 3834-2:2005
 • ISO 14001:200411
 • PED module B+D
 • PED module H
 • ASME U and R Stamp
 • OHSAS 18001:2007