Thermon

In het kort

Elektrische heaters voor fossielvrije warmtegeneratie

Elektrische heaters spelen een belangrijke rol in de elektrificatie van de industrie. De industrie veroorzaakt nog altijd een groot gedeelte van broeikasgasemissies, de overgang naar duurzame energiebronnen is dan ook van groot belang om de klimaatdoelstellingen te behalen. Elektrische heaters bieden een duurzame en efficiënte manier om warmte te genereren zonder dat daarvoor fossiele brandstoffen nodig zijn. Vooral als er meer duurzame energiebronnen beschikbaar komen, zoals wind- en zonne-energie, zal het gebruik van elektrische heaters in de industrie steeds meer toenemen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om vloeistoffen en gassen te verwarmen, om reacties te versnellen of om bepaalde materialen te smelten

Lasser

Veilig en betrouwbaar

De missie van Thermon: Veilige, betrouwbare en innovatieve verwarmingsoplossingen voor kritische processen bieden in daadwerkelijke iedere industrie, wereldwijd.

1662135831823

Elektrificatie van de industrie

Bij de verduurzaming van de industrie speelt elektrificatie een grote rol. We zetten elektrische heaters veelal in op projecten waar fossiele brandstoffen uitgefaseerd worden.

Over thermon

Veilige, betrouwbare en innovatieve verwarmingsoplossingen

Thermon ontwikkelt veilige, betrouwbare en innovatieve verwarmingsoplossingen voor kritische industriële processen. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf is werkzaam in daadwerkelijk iedere industrie. Kapp vertegenwoordigt Thermon in de Benelux op gebied van electrical process heaters. Caloritech™ van Thermon biedt een breed scala aan verwarmingsproducten voor industriële procesverwarming met de meeste beschikbare opties op de markt. Caloritech opereerde voorheen onder de naam CCI Thermal Technologies Inc.

“Het uitwisselen van warmte op een efficiënte, veilige en betrouwbare manier staat voor beide partijen sinds jaar en dag centraal.”

Thermon beschikt over wereldwijde ontwerp-, fabricage-, en opslagfaciliteiten en is daarmee in staat industriële procesverwarmingsoplossingen te leveren die voldoen aan de behoeften van klanten over de gehele wereld. De faciliteiten beschikken over gepatenteerde fabricageprocessen die gebruik maken van computergestuurde apparatuur, lasertechnologie en infraroodbeelden.

Producten

Elektrische heaters voor de industrie

Caloritech™ van Thermon biedt een breed scala aan verwarmingsproducten voor industriële procesverwarming, met de meeste beschikbare opties op de markt. Deze elektrische heaters, verwarmingselementen en verwarmingsaccessoires staan in de industrie bekend om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, prestaties en veelzijdigheid. Naast “kant-en-klare” industriële heaters en onderdelen van verwarmingssystemen, biedt Caloritech™ ook speciaal ontworpen, geproduceerde en geteste verwarmingsoplossingen die voldoen aan de specificaties van de klant.

Afbeelding5

Immersion heater

Immersion heaters worden vaak gebruikt in tanks en drukvaten, waarbij de temperatuur van de vloeistof op een bepaald gecontroleerd instelpunt moet worden gehouden.

Afbeelding1

Circulatie heaters

Circulatie heaters zijn het equivalent van buizenwarmtewisselaars met als verschil dat de kern uit een elektrische buisvormige verwarmingselement bestaat.

Afbeelding4

Schroefplug heaters

De Caloritech Screwplug Immersion Heater wordt hoofdzakelijk gebruikt om water in tanks te verwarmen via natuurlijke convectiestromen. Zowel standaard als maatwerk leverbaar.

kwaliteitseisen

Wij stellen dezelfde eisen als jij.

Thermon en Kapp zijn bekend met de kritische vragen en strenge eisen uit de industrie. Al onze producten voldoen aan of kunnen geleverd worden naar design-eisen en normeringen die relevant zijn voor de industrie waarin jij werkt. Hieronder valt o.a.:

Designcodes

  • ASME VIII, Div. 1
  • EN 13445
  • PD5500
  • ATEX

Kwaliteitsnormen

  • ISO 9001:2015
  • ISO 3834-2:2005
  • ASME U and R Stamp
  • 3A Certification