+31(0)78 611 73 50
Procesverwarming Thermon

Thermon

Thermon ontwikkelt veilige, betrouwbare en innovatieve verwarmingsoplossingen voor toepassingskritische industriële processen. Het Amerikaanse bedrijf is daarmee werkzaam in daadwerkelijk iedere industrie. Kapp vertegenwoordigt Thermon in de Benelux op gebied van electrical process heaters. Caloritech™ van Thermon biedt het breedste scala aan verwarmingsproducten voor industriële procesverwarming met de meeste beschikbare opties op de markt. Caloritech opereerde voorheen onder de naam CCI Thermal Technologies Inc.

Veilig, betrouwbaar, innovatief

De missie van Thermon: Veilige, betrouwbare en innovatieve verwarmingsoplossingen voor missiekritische industriële processen bieden die waarde creëren voor onze klanten.

Kant-en-klaar of maatwerk

Kant-en-klare industriële heaters of speciaal ontworpen, geproduceerde en geteste verwarmingsoplossingen die voldoen aan de specificaties van de klant. Het kan allemaal.

Thermon en Kapp

Thermon & Kapp werken sinds 2021 samen. Het uitwisselen van warmte op een veilige en betrouwbare manier staat voor beide partijen sinds jaar en dag centraal. Thermon was op zoek naar een specialist met veel kennis van de industrie in de Benelux. En terwijl het Kapp’s productportfolio nog aan een goede electrical process heating oplossing ontbrak, kwam Thermon op ons pad. Daarmee was de samenwerkingsovereenkomst snel getekend. Kapp ziet in de Caloritech™ electrical process heaters van Thermon een perfecte uitbreiding. Daarnaast is het merk alom bekend in de markt en past met haar staat van dienst in het A-merk portfolio van Kapp.

“Het uitwisselen van warmte op een efficiënte, veilige en betrouwbare manier staat voor beide partijen sinds jaar en dag centraal.”

Over Thermon – Caloritech

Thermon beschikt over wereldwijde ontwerp-, fabricage-, en opslagfaciliteiten en is daarmee in staat industriële procesverwarmingsoplossingen te leveren die voldoen aan de behoeften van klanten over de gehele wereld. De faciliteiten beschikken over gepatenteerde fabricageprocessen die gebruik maken van computergestuurde apparatuur, lasertechnologie en infraroodbeelden.

Producten

Caloritech™ van Thermon biedt het breedste scala aan standaard verwarmingsproducten voor industriële procesverwarming met de meeste beschikbare opties op de markt. Deze elektrische heaters, verwarmingselementen en verwarmingsaccessoires staan in de industrie bekend om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, prestaties en veelzijdigheid. Naast standaard “kant-en-klare” industriële heaters en onderdelen van verwarmingssystemen, biedt Caloritech™ ook speciaal ontworpen, geproduceerde en geteste verwarmingsoplossingen die voldoen aan de specificaties van de klant.

Thermon heater

Dompel heaters

Elektrische dompelaars worden vaak gebruikt in tanks en drukvaten, waarbij de temperatuur van de vloeistof op een bepaald gecontroleerd instelpunt moet worden gehouden.

Thermon circulatie heaters

Circulatie heaters

Circulatie heaters zijn het equivalent van buizenwarmtewisselaars met als verschil dat de kern uit een elektrische buisvormige verwarmingselement bestaat.

Thermon Schroefplug heater

Schroefplug heaters

De Caloritech Screwplug Immersion Heater wordt hoofdzakelijk gebruikt om water in tanks te verwarmen via natuurlijke convectiestromen. Zowel standaard als maatwerk leverbaar.

Wij stellen dezelfde eisen als jij.

Met het werk dat Thermon en Kapp leveren, laten we zien dat we onze woorden waarmaken. Al onze producten voldoen aan de eisen en normeringen die relevant zijn voor de industrie waarin onze klanten werken.

Designcodes

  • ASME VIII, Div. 1
  • EN 13445
  • PD5500
  • ATEX

Kwaliteitsnormen

  • ISO 9001:2015
  • ISO 3834-2:2005
  • ASME U and R Stamp
  • 3A Certification