Nexson

in het kort

Spiraalwarmtewisselaars voor vervuilde of vezelrijke media

Voor toepassingen met een vervuild/vezelrijk medium kan een buizenwarmtewisselaar een goede oplossing zijn, maar als er twee vervuilde/vezelrijke media gebruikt worden om warmte uit te wisselen voldoet deze techniek doorgaans niet. Een spiraalwarmtewisselaar kan dankzij zijn specifieke ontwerp als vloeistof/vloeistof-warmtewisselaar één of twee vervuilde/vezelrijke vloeistoffen verwerken. Beide kanalen zijn gemakkelijk toegankelijk voor inspectie en reiniging. Daarnaast voorziet een spiraalwarmtewisselaar in een aanzienlijk betere temperatuursbenadering in vergelijking met een buizenwarmtewisselaar. Met 30 jaar ervaring in ontwerp en fabricage van warmtewisselaars, drukvaten en filters bestrijkt de Nexson Groep een groot aantal processen en toepassingen.

1

Compacte en robuuste techniek

Geschikt tot 200 barg / 450°C. Voor vloeistof-vloeistoftoepassingen kan één Nexson spiraalwarmtewisselaar drie traditionele Shell & tube warmtewisselaars vervangen..

2

Eenvoudige inspectie en reiniging

De eindplaten, voorzien van scharnieren, functioneren als deuren en vergemakkelijkt toegang, inspectie en reiniging van het gehele warmteoverdrachtsoppervlak.

Over nexson

Bewezen technologie voor lastige toepassingen

Nexson is gevestigd in Bourgondië, in het hart van Frankrijk en ontwerpt, ontwikkelt en produceert spiraalwarmtewisselaars in alle vormbare en lasbare materialen. Met ruim 30 jaar ervaring heeft Nexson expertise in tal van verschillende processen. De technologie van de spiraalwarmtewisselaar werd gepatenteerd in 1930 en voor het eerst gebruikt voor sterk vervuilde pulp- en papiertoepassingen. Sinds 2011 valt de spiraalwarmtewisselaar onder de API664-norm voor de petroleumindustrie.

“We begrijpen dat tijd kostbaar is, daarom zijn onze warmtewisselaars ontworpen voor eenvoudig onderhoud en reiniging

De spiraalwarmtewisselaars van Nexson zijn de perfecte oplossing voor uitdagende toepassingen. Dit type warmtewisselaar is ontworpen voor toepassingen met afvalwater, slib, slurries, vervuilde stoffen en vloeistoffen met hoge viscositeit. We begrijpen dat tijd kostbaar is, daarom zijn Nexson spiraalwarmtewisselaars ontworpen voor eenvoudig onderhoud en reiniging. Scharnierende deksels bieden gemakkelijke toegang tot het volledige warmteoverdrachtsoppervlak.

producten

Compacte en efficiente warmtewisselaars voor vervuilde media

Dankzij zijn thermische efficiëntie, zijn kracht en zijn veelzijdig ontwerp is de spiraalwarmtewisselaar sinds 1930 onmisbaar gebleken in uiteenlopende sectoren zoals raffinaderijen, petrochemie, olie en gas of milieu en weerstaat hij extreme omstandigheden (druk en temperatuur). Deze single channel warmtewisselaar, met zelfreinigend effect, is de oplossing voor toepassingen met twee vervuilde media, waar een Shell & Tube warmtewisselaar niet geschikt is. De spiraalwarmtewisselaar is compacter en 2 á 3 keer thermisch efficiënter dan buizenwarmtewisselaars en levert aanzienlijke besparingen op in installatie, gebruik en onderhoud.

liquid liquid2 1

Vloeistof-vloeistof spiraalwisselaar

Dankzij het specifieke ontwerp kan deze vloeistof-vloeistofwarmtewisselaar één of twee vervuilde vloeistoffen verwerken. Beide kanalen zijn gemakkelijk toegankelijk voor inspectie en reiniging.

2 fase 1

Twee-fase spiraalwisselaar

In dit type warmtewisselaar circuleert de damp, kruiselings, in een volledig open kanaal. Het koelmiddel circuleert in een gesloten spiraalkanaal. Perfect geschikt voor vacuümcondensatie.

steam heater

Stoomverwarmer spiraalwisselaar

Deze configuratie wordt veelal gebruikt om een vervuilde, viskeuze vloeistof te verwarmen met behulp van stoom. De stoom circuleert in een open kanaal en de zware vloeistof circuleert in een spiraalvormig kanaal.

Kwaliteitseisen

Wij stellen dezelfde eisen als jij.

Nexson en Kapp zijn bekend met de kritische vragen en strenge eisen uit de industrie. Al onze producten voldoen aan of kunnen geleverd worden naar design-eisen en normeringen die relevant zijn voor de industrie waarin jij werkt. Hieronder valt o.a.:

Designcodes

  • ASME VIII, Div. 1
  • EN 13445
  • PD550
  • ATEX

Kwaliteitsnormen

  • ISO 9001:2015
  • API664
  • ASME U and R Stamp
  • NB Certificate
  • EcoVadis