Kelvion

In het kort

Efficiënte warmtewisselaars voor uiteenlopende industrieën

Kelvion levert al sinds 1920 warmtewisselaars aan de industrie, voorheen onder de naam GEA maar sinds 2015 onder de naam Kelvion. Als één van de marktleiders in het ontwerpen en produceren van warmtewisselaars is Kelvion’s productassortiment een van de meest uitgebreide op de markt. Naast platenwarmtewisselaars met pakkingen, gesoldeerde en volledig gelaste warmtewisselaar omvat het productspectrum ook  airheaters, -coolers en -dryers. Dit maakt Kelvion tot een absolute specialist op gebied van warmteoverdracht, die zowel kant-en-klare als op maat gemaakte oplossingen voor individuele toepassingen aanbiedt.

KappNederland Dordrecht copyrightMaartjeBrockbernd 132

Maatwerk en
off-the-shelf

We bieden oplossingen op maat voor de meest uiteenlopende toepassingen, maar als duidelijk wordt dat we off-the-shelf techniek kunnen gebruiken, zullen we dat niet laten.

KappNederland Dordrecht copyrightMaartjeBrockbernd 138 scaled

Uitgebreid productportfolio

Met een van de meest uitgebreide selecties warmtewisselaars ter wereld is Kelvion de juiste partner voor elke toepassing, in iedere industrie.

Over Kelvion

Eén van de grootste specialisten ter wereld

Kelvion is met 5.000 werknemers één van de grootste specialisten ter wereld op gebied van warmteoverdracht.  Het grootste voordeel van Kelvion wanneer je ze vergelijkt met veel andere fabrikanten? Het is het enige merk dat zich volledig focust op warmteoverdracht. Geen side business! Daarnaast bestaat het bedrijf al sinds 1920 en heeft zij in al die tijd bovengemiddeld veel geïnvesteerd in R&D.

“Kelvion heeft altijd bovengemiddeld veel geïnvesteerd in R&D”

Want hoewel de techniek achter een warmtewisselaar even uitontwikkeld en basaal als die van een ruitenwisser is, weerhoudt dat Kelvion er niet van om nieuwe en innoverende state-of-the-art benaderingen te bedenken en te verfijnen. Kapp werkt al ruim 25 jaar samen met Kelvion en is op gebied van platenwarmtewisselaars zelfs exclusief vertegenwoordiger in de Benelux. Wij beschikken over het complete, door Kelvion zelf ontwikkelde, softwarepakket, waarmee we volledig onafhankelijk kunnen opereren. Daarmee heb jij de garantie dat je altijd de beste oplossing voorgelegd krijgt.

producten

Focus op schaalbaarheid

We begrijpen dat elk proces uniek is en verschillende vereisten heeft. Daarom is Kelvion voor Kapp zo’n belangrijke partner. Kelvion fabriceert oplossingen die voldoen aan jouw specifieke behoeften. Of je nu op zoek bent naar verbeterde efficiëntie, hogere prestaties of specifieke materiaalvereisten hebt, we hebben een warmtewisselaar die perfect is afgestemd op jouw proces.

Want flexibiliteit en snelle doorlooptijden kunnen essentieel zijn voor jouw project. De warmtewisselaars van Kelvion zijn stuk voor stuk ontworpen met een focus op schaalbaarheid, waardoor we aan jouw specifieke behoeften kunnen voldoen, zonder een concessie te hoeven doen op de levertijd. We kunnen variëren met het aantallen buizen, platen en de grootte van frames, aansluitingen en andere onderdelen, evenals de keuze in materialen. Dit stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die perfect zijn afgestemd op jouw proces, zonder dat dit resulteert in lange doorlooptijden.

Website NX350M Unit

Platenwarmtewisselaar

Kelvion’s platenwarmtewisselaars hebben een breed scala aan materiaalkeuzes, configuraties en poortgroottes en bestaan uit platen, die worden gesoldeerd, gelast of afgedicht met pakkingen.

Aircoolers

Lucht (gekoelde) koelers

Luchtkoelers worden gebruikt in verschillende en soms extreem moeilijke omgevingscondities. Ze zorgen voor efficiënte warmteoverdracht en optimale koelprestaties.

Luchtdrogers

Luchtdrogers

Met een brede selectie aan modellen en configuraties kunnen Kelvion luchtdrogers worden aangepast aan specifieke eisen, of het nu gaat om het koelen, verwarmen of ontvochtigen van lucht.

Kwaliteitseisen

Wij eisen dezelfde hoge kwaliteit als jij

Kelvion en Kapp zijn bekend met de kritische vragen en strenge eisen uit de industrie. Al onze producten voldoen aan of kunnen geleverd worden naar design-eisen en normeringen die relevant zijn voor de industrie waarin jij werkt. Hieronder vallen onder andere:

Designcodes

 • AD-2000
 • ASME VIII, Div. 1
 • EN 13445
 • Lloyd’s Register
 • API660, API661, API662
 • R.I.N.A.
 • ABS Europe Ltd
 • Bureau Veritas
 • DNV GL Marine
 • CCS
 • MRS
 • RINA MIL

Kwaliteitsnormen

 • ISO 9001:2008
 • ISO 3834-2:2005
 • PED module B+D
 • PED module H
 • ASME U and R Stamp
 • KGS