Productnieuws
Datacenter koeling

Kelvion introduceert nieuwe plaat NX350M

De markt voor datacentra groeit snelt. Operationele efficiëntie, de reductie van energieconsumptie en het verminderen van facilitaire CO2-emissies zijn belangrijke kernwaarden. De markt maakt steeds grotere stappen op het gebied van energie-efficiënte infrastructuren. Met de nieuwe NX350M heeft Kelvion de uitgelezen plaat ontworpen voor o.a. de klimaatregeling van datacenters. Deze nieuwe plaat biedt een hoog prestatieniveau en efficiënte warmteoverdracht, zelfs bij lage temperaturen. Kapp ziet legio mogelijkheden voor de toepassing van de NX350M.

Dankzij een DN350 – 14” en plaatafmetingen van circa 1,000 mm breed en 3,000 mm in hoogte, kan deze plaat gebruikt worden bij de bouw van units voor warmteafgifte met een tweecijferig megawattbereik. De dunne, drukbestendige platen met een golfdiepte van maar 2.4 mm en een zeer turbulente mediumstroming, verzekeren een efficiënte warmteoverdraging. Het Optiwave-design versterkt dit effect door te zorgen voor een uitzonderlijk gelijkmatige stroom over de gehele breedte van de plaat. De NX350M platen zijn beschikbaar in roestvrij staal en titanium. Er kan ook gekozen worden tussen verschillende corrugaties, afhankelijk van specifieke gebruiksomstandigheden. Andere kenmerken van de nieuwe plaat zijn de comptabiliteit met NT universal racks, het beproefde EcoLoc-systeem voor perfect passende lijmvrije afdichtingen en het PosLoc-design dat platen automatisch uitlijnt tijdens de montage.

Na toevoeging van de nieuwe NX350M bevat de NX plaatserie zes verschillende groottes met aansluitingsdiameters variërend van DN 25 tot DN 350. Al de uiteenlopende prestatievereisten voor toepassingen binnen de industrie en energievoorziening of voor het koelen van datacentra zijn in deze collectie dan ook vertegenwoordigd.

De gebruikte testeenheid voor NX350M was een door Kelvion gebouwde 20-ton kolossus. Een testeenheid met een indrukwekkende omvang van meer dan een meter breed, drie meter hoog en vijf meter lang, gemaakt van in totaal meer dan 700 platen. De ontwikkeling van de platen en het prototype werden uitgevoerd binnen slechts een aantal maanden. De constructie werd gebouwd met het oog op het uitvoeren van een prestatiemeting op volledige schaal met strikte vereisten en testcondities die correspondeerden met de uiteindelijke toepassing. De door de klant gewenste tweecijferige megawattoutput werd onder alle werkomstandigheden behaald. Omdat de resultaten van de testeenheid al zijn verwerkt in de methodiek bij het dimensioneren van Kelvion warmtewisselaars, hebben alle Kapp/Kelvion klanten hier profijt van.

Bron: Kelvion PHE GmbH