Nieuws

Kapp bespreekt waterstofindustrie op Climate Tech Forum met koninklijke aanwezigheid

Kapp was verheugd om deel te nemen aan het allereerste Climate Tech Forum in Brussel op 21 juni 2023. Dit inspirerende evenement, bijgewoond door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima van Nederland, samen met Koning Filip en Koningin Mathilde van België, stond in het teken van de ontwikkeling van de waterstofindustrie in Nederland en België. Onze collega Jan Lodewijckx (Regiomanager Belgie en Luxemburg) voelde zich zeer vereerd met de uitnodiging om zijn inzichten en expertise te delen op het forum.

Eén van de vele hoogtepunten van het forum was de aanwezigheid van astronaut André Kuipers. Tijdens zijn presentatie deelde hij satellietbeelden waarop aanzienlijke luchtvervuiling te zien was boven de industriegebieden over heel de wereld. Deze beelden benadrukken de urgentie om actie te ondernemen. Het besef dat er nu geïnvesteerd moet worden in de groene waterstofindustrie, werd daardoor nog sterker. Tegelijkertijd werd benadrukt dat we ook voorzichtig moeten zijn om de industrie niet uit Europa te verdrijven. Het is echter onbetwistbaar dat verduurzaming noodzakelijk is.

Kapp was ook positief verrast door de betrokkenheid van de ministers uit zowel Nederland als België bij de ontwikkelingen in de branche. Het enthousiasme en de inzet van deze leiders tonen aan dat er een gedeelde visie is op het potentieel van de waterstofindustrie en de noodzaak van duurzame oplossingen. Kapp beseft dat gezamenlijke inspanningen tussen beide landen een cruciale rol spelen in het bevorderen van de waterstofindustrie. De nauwe samenwerking tussen België en Nederland draagt bij aan het succes van deze opkomende sector.

Als voorloper in warmtewisselaarinnovatie zet Kapp zich dagelijks actief in voor de groei van de groene waterstofindustrie. Met voortdurende samenwerking, technologische vooruitgang en efficiënte oplossingen streeft Kapp ernaar een sleutelrol te spelen in de overgang naar een duurzame toekomst.

CONTACT

Praten over waterstof en warmteoverdracht?

Meer inzicht in warmteoverdracht? Wil je praten of heb je hulp nodig bij het nemen van beslissingen over jouw waterstofproces? Neem contact op met Jan en Jeroen.

KappNederland Dordrecht JanLodewijckx copyrightMaartjeBrockbernd 3a

Jan Lodewijckx

Regiomanager BeLux
KappNederland Dordrecht JeroenVanRuitenbeek copyrightMaartjeBrockbernd 1a

Jeroen van Ruitenbeek

Manager new energies