Nieuws
GEA & Kelvion 100 jaar

Kelvion 100 jaar!

Kelvion viert in 2020 haar 100-jarig bestaan. Overigens droeg de warmtewisselaarfabrikant tot 2015 de naam GEA. In de 100 jaar van haar bestaan is Kelvion uitgegroeid tot één van de grootste fabrikanten van warmtewisselaars werelwijd. Kapp feliciteert Kelvion van harte met het jubileum.

Gesellschaft für Entstaubungsanlagen
De oorsprong van Kelvion’s activiteiten op het gebied van warmtewisselaars gaat terug tot 1920 toen Otto Happel GEA als Gesellschaft für Entstaubungsanlagen oprichtte. Gedurende de eerste decennia breidde het bedrijf zijn warmtewisselaaractiviteiten sterk uit en werd het een vroege innovator op het gebied van warmtetechniek en een trendsetter van technologische standaarden. Anno 2020 is Kelvion met 5.000 werknemers één van de grootste specialisten ter wereld op gebied van warmteoverdracht.

Kelvion en Kapp
Met Kelvion heeft Kapp een speler met wereldwijde bekendheid in het team. Dat heeft niet alleen als voordeel dat we hiermee over een absoluut A-merk in ons portfolio beschikken. We hebben ook de volledige beschikking tot informatie, support en service van de Kelvion fabrieken. De samenwerking tussen Kelvion en Kapp gaat terug tot 1998. In al die jaren is een bijzonder sterke band ontstaan. Niet raar ook, als je al sinds 1998 praktisch dagelijks contact hebt.