Projectnieuws
IJsfabriek

Warmtewisselaar voor een ijsjesfabriek!

Zodra de temperaturen stijgen, gaan we massaal op zoek naar manieren om gehydrateerd te blijven en het hoofd koel te houden. Daarom waren we direct enthousiast toen we een aanvraag ontvingen van een ijsjesfabriek in Nederland. Een Kelvion platenwarmtewisselaar bood uitkomst.

De ijsjesfabrikant was op zoek naar een vervanging voor hun huidige koelsysteem dat, met alle respect, behoorlijk ouderwets was. De oude installatie bestond uit meer dan 500 meter gelaste koperen buizen in een groot waterbad. Er werd gekoeld met kraanwater. De klant zag het niet zitten om opnieuw een halve kilometer aan koperen buizen te lassen en is daarom op zoek gegaan naar een meer voor de hand liggende oplossing. In dit geval was een platenwarmtewisselaar een perfect alternatief. Voor Kapp was de aanvraag niet persé een hele grote uitdaging, maar soms kunnen de makkelijkste oplossingen een groot effect hebben.

Kapp leverde een Kelvion NT50M platenwarmtewisselaar. Deze warmtewisselaar was niet alleen een stuk eenvoudiger om te installeren, ook de prijs en maat waren veel gunstiger voor de klant. De gehele installatie ziet er anders uit. Het totale oppervlak van de installatie kon behoorlijk gereduceerd worden. Daarnaast koelt de fabriek nu niet alleen zijn ijsjes, ook het kraanwater wordt voorverwarmd door middel van de restwarmte. Win-win!

Heb je nu geen zin in een ijsje?