Onze visie

Ergens goed in worden is vooral een kwestie van gezond verstand. Grondige technische kennis van onze eigen producten, inzicht in de markt en specifieke eisen; het zijn allemaal noodzakelijke voorwaarden. Toch is het niet genoeg om de knappe koppen, die de juiste dingen weten, in huis te hebben. Wat je ook nodig hebt om specialist te worden is ervaring – en het mentale vermogen om die ervaring keer op keer te gebruiken. Want juist bedrijven die werken in een gedifferentieerde markt zijn in staat om de ervaring die ze onderweg opdoen, toe te passen bij toekomstige uitdagingen.

We noemen dit proces adaptive thinking. Door onze kennis en ervaring iedere dag opnieuw te gebruiken, zijn we geworden wat we nu zijn: de meest creatieve engineer op het gebied van warmteoverdracht, waar ter wereld dan ook.

Onze werkwijze

Ieder project begint met een probleem – mogelijk dat van u. Om te beginnen analyseren we uw probleem en dan komen we terug met onze versie van uw probleem en met de oplossing die we in gedachte hebben. Als onze oplossing u bevalt, gaan we kijken naar de details; we maken onze berekeningen, we voeren uw gespecificeerde voorwaarden in en natuurlijk wilt u ook weten wat het u gaat kosten.

We zorgen ervoor dat u exact die fabrikant geadviseerd krijgt die u nodig hebt, terwijl wij verantwoordelijk blijven. Als u akkoord bent met ons technisch voorstel start het traject. We werken de opdracht volledig uit, en regelen, indien gewenst, de gehele productie, constructie en transport van de installatie. Na oplevering staan wij nog altijd voor u klaar. Want wij zijn pas tevreden als u dat ook bent!

4 redenen om meer van ons te willen weten

Kennis

We begrijpen uw branche net zo goed als de onze

Ontwerp

We maken innovatie geschikt voor uw toepassing

Optimaal resultaat

100 procent procesgarantie

Netwerk

We weten wie uw buren zijn

Waarom we ons vakgebied van binnen en buiten kennen

We weten meer dan gemiddeld over warmteoverdracht. Bovendien kennen we het terrein waarin u werkt. Onze grootste doelgroep bestaat uit klanten die vragen hebben waar de concurrentie geen antwoord op heeft. We maken geen winst op de verkoop van een warmtewisselaar; we verkopen oplossingen. De kern van ons werk is uw probleem en de beste manier om dat op te lossen. Het enige doel bij ieder project is de best denkbare oplossing voor de best denkbare prijs. Kapp werkt met succes in nagenoeg iedere industrietak in iedere uithoek van de wereld. Daardoor zijn we zelfverzekerd, maar ook eigenwijs. We aarzelen geen moment om het u lastig te maken als dat nodig is.

Creatieve oplossingen

De techniek achter een warmtewisselaar is even uitontwikkeld en basaal als die van een ruitenwisser. Dat weerhoudt ons er niet van om nieuwe en innoverende state-of-the-art benaderingen te bedenken en te verfijnen – want een warmtewisselaar is op zichzelf geen innovatief apparaat. De toepassing van die warmtewisselaar, dat is de crux. De constante uitdaging ligt in het telkens blijven verbeteren van een proces dat al meer dan honderd jaar bestaat. Technici hebben de neiging om nogal conservatief te zijn in hun manier van denken. Wij benaderen iedere vraag met grondige kennis en creatief nadenken. Tien van de tien keer hebben we een andere suggestie dan wat de klant in eerste instantie van ons verwachtte. Wie zaken met ons doet krijgt niet wat hij wil, maar wat hij nodig heeft.

Heat Transfer Engineers

De engineers van Kapp horen bij de beste en meest innovatieve op het gebied van warmteoverdracht. Kennis en ervaring in die combinatie, even magisch als patat met mayonaise. De kennis als basis en de ervaring uit eerdere projecten om steeds naar terug te reflecteren. Op die manier slagen wij er in steeds een oplossing te bieden met de voor uw toepassing meest geschikte en efficiëntste warmtewisselaar, hoe moeilijk het vraagstuk ook is.


Het team

 • Tjark de Lange

  Algemeen Directeur

  Voordat hij in de warmteoverdracht terecht kwam, was Tjark scheepswerktuigkundige. Die achtergrond typeert de directe benadering van alles wat hij op zijn weg vindt. De afgelopen tien jaar heeft Tjark zich bezig gehouden met het opbouwen van zijn onderneming, samen met een schitterend team specialisten en een netwerk van leveranciers.

 • Marie-Louise Nijsten

  Office Manager

  Marie-Louise is de enige van wie het hele team afhankelijk is. Ze heeft de financiële administratie van onze projecten stevig en professioneel in de hand en ze runt een degelijk en druk kantoor.

 • Gerard van de Graaf

  Manager Nederland

  Dankzij de ervaring die hij opdeed als projectmanager in de chemische en petro-chemische industrie is Gerard de juiste man om nieuwe projecten grondig te onderzoeken en te implementeren in onze organisatie.

 • Jan Lodewijckx

  Regiomanager Belux

  Jan is de personificatie van de branche. Met zijn wortels in een familie van apparatenbouwers is zijn praktische kennis ongeëvenaard. Een technisch-commerciële opleiding droeg eraan bij om Kapp’s vertegenwoordiger te worden in België en Luxemburg.

 • Bart van der Meer

  Marketing & Communicatie

  Door zijn achtergrond in de marketing & communicatie is hij de juiste persoon om Kapp zichtbaar en vindbaar te houden – zowel online als offline. Hij wijst u tevens de weg op gebied van gesoldeerde warmtewisselaars.

 • Eline Kriesels

  Commercieel assistent

  Eline is een toegewijd ambassadeur van Kapp en tevens de duizendpoot van het kantoor. Haar verantwoordelijkheden spreiden zich van administratief werk tot organisatie van beurzen en andere evenementen, van orderafhandeling tot einddocumentatie van zowel kleine als grote projecten. Eline is daarnaast op de hoogte van alles wat er gaande is bij Kapp en zorgt er altijd voor dat u bij de juiste persoon in het bedrijf terecht komt.

 • Marco van Wijngaarden

  Calculatie Engineer

  Marco is de perfecte calculatie-technicus voor ieder food gerelateerd project. Chemische technologie lijkt een vreemde achtergrond voor iemand als Marco, maar het maakt hem perfect voor deze gecompliceerde markt.

 • Bob Woudenberg

  Calculatie Engineer

  Mechanical Engineering is de achtergrond waarmee Bob Woudenberg werkte bij engineering bedrijven in allerlei branches. Hierdoor beschikt hij over de juiste kennis voor het tackelen van thermische vraagstukken. Hoe groter de uitdaging die de procesindustrie hem stelt, des de sneller ratelt zijn rekenkundig brein.

 • Reinier Algera

  Calculatie Engineer

  Als scheepswerktuigkundige, bovendien opgeleid in energietechniek, is Reinier thuis in alle denkbare energiesystemen. Of het nu gaat om gas- of luchtsystemen en of deze nu worden toegepast in de proces- of olie-industrie, hij rekent feilloos uit wat nodig is en presenteert de optimale oplossing. Een faseovergang minder of meer? Daar wordt hij niet warm of koud van.

 • Gertjan van Oost

  Project Engineer

  Onze collega Gertjan is een super regelaar en inspecteur ineen. Zijn ervaring als projectmanager in verschillende technische bedrijven maakt hem de juiste persoon op de juiste plek. Zijn gogme en organisatiedrift dragen bij aan een soepele en goed-geregelde uitvoering van onze projecten.

 • Ray Nahar

  Project Engineer

  Ray heeft jaren ervaring in de planning van projecten en service in de scheepvaart en olie- & gasindustrie. Bij uitstek de man voor de begeleiding van onze complexe opdrachten waarbij een goede communicatie essentieel is om de eisen van de klant en de productie van onze fabrieken elkaar naadloos te laten aansluiten en er bovendien voor te zorgen dat de afgesproken levertijd gehaald wordt.

 • Olav Groos

  Kwaliteitsmanager

  Olav is 'the man in the machine'. Zijn concrete technische achtergrond maken hem perfect als expediteur, troubleshooter en after sales serviceverlener.