Agenda

Kapp 25 jaar!

2022 markeert Kapp’s jubileum. Het is 1 april 1997 als Tjark de Lange samen met zijn toenmalige compagnon in Spijkenisse voor het eerst ‘de deuren opent’ van Kapp. Al snel daarna verhuisden ze naar de oude binnenstad van Dordrecht om uiteindelijk neer te strijken op de Dordtse Veerplaat 102, onze huidige stek. Tjark staat nog altijd aan het roer van de organisatie, welke is uitgegroeid tot een specialist op het gebied van warmteoverdracht met 14 passievolle collega’s. Vandaag, vrijdag 1 april 2022 (geen grap), bestaat Kapp exact 25 jaar! De foto’s nemen je mee op een reis door de tijd. 

2003 Jan and Reinier are still on Kapps paylist today 2
2004 Custom made heat exchangers with cows 2

In die 25 jaar tijd zagen we alle uithoeken van de wereld. We leerden heel veel inspirerende mensen kennen en kregen de kans aan de meest bijzondere projecten te werken. Hoewel onze diensten en productscope in de loop der jaren behoorlijk zijn uitgebreid, blijven we een nichebedrijf in de industrie met diepgaande, gerichte expertise op gebied van warmteoverdracht. We kijken terug op een stabiele ontwikkeling en groei binnen Kapp, in een wereld waar nogal wat is veranderd.

2005 Vahterus sales meeting 1
2006 Wintersport in Austria 1

Technologieën veranderden continu ingrijpend. De techniek van een warmtewisselaar daarentegen is al even uitontwikkeld en basaal als die van een ruitenwisser. Dat weerhield ons er echter nooit van om nieuwe en innoverende state-of-the-art benaderingen te bedenken en te verfijnen. De toepassing van die warmtewisselaar, daar zit de crux. De constante uitdaging ligt in het telkens blijven verbeteren van een proces dat al meer dan honderd jaar bestaat.

2013 Assembling a huge heat exchanger 1
2013 Some off road fun with the team 2

De wisselende vraag en het aanbod van de industrie heeft ons regelmatig kopzorgen bezorgd. Maar het bood ons vooral geweldige kansen. Als de ene markt in een dipje zat, konden we onze producten en diensten in een andere industrie kwijt. We besloten deze uitdaging te omarmen en er onze sterkte van te maken. Juist bedrijven die werken in een gedifferentieerde markt zijn in staat om de ervaring die ze onderweg opdoen, toe te passen bij toekomstige uitdagingen. Door onze kennis en ervaring iedere dag opnieuw te gebruiken, zijn we geworden wat we nu zijn: één van de meest creatieve engineers op het gebied van warmteoverdracht ter wereld.

2015 Swim to fight cancer 1
2018 Moving into our current office 2

En last but not least; klimaatverandering. Warmteoverdracht is per definitie een duurzaam proces. In die zin waren we onze tijd ver vooruit; toen Kapp in 1997 begon, was verduurzaming een onbekend begrip. Desalniettemin leveren we sindsdien onze bijdrage aan een schonere wereld. En daar zijn we trots op.

2019 Heat Exchanger with more than 2900 tubes 2

We vieren deze maand ons zilveren jubileum. Dat is nogal wat, en hadden we nooit kunnen bereiken zonder de inzet van talloze mensen. Woorden zijn eigenlijk niet toereikend om uit te drukken hoe dankbaar we zijn. Klanten, partners, (voormalig) medewerkers en hun familie, ambassadeurs en iedereen die op wat voor manier dan ook bij Kapp betrokken is; een gigantisch woord van dank gaat uit naar jullie allemaal. Op naar de volgende 25 jaar!