+31(0)78 611 73 50
Warmtewisselaars voor de chemische industrie

Op gebied van warmteoverdracht is er in de chemische industrie nog veel te winnen.

Warmtewisselaars voor de chemische industrie

De chemische industrie is altijd op zoek naar een goede balans tussen enerzijds het energieverbruik en de milieu-impact en anderzijds een acceptabele CAPEX en OPEX, gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid. Processen zijn doorgaans complex en de veiligheidseisen zijn hoog. De expertise, de warmtewisselaars en de service van Kapp dragen eraan bij om de uitdagingen in deze industrie met succes aan te gaan. Verwarming, koeling, condensatie, verdamping en scheiding, voor al deze processen is betrouwbare warmtewisselaartechnologie nodig. We hebben het juiste materiaal binnen onze scope, bestand tegen agressieve media, extreem hoge of lage temperaturen, hoge drukken of diep-vacuüm, waardoor kritische processen op een veilige en efficiënte wijze kunnen worden uitgevoerd.

Onze warmtewisselaars worden in de chemische industrie o.a. toegepast als:

 • Productverwarmers en -koelers
 • Gas-heaters en koelers
 • Warmteterugwinningswisselaars zoals toevoer- / afvalwaterwisselaars
 • Verdampers en condensers
 • Reboilers
 • Reactor temperatuurregeling warmtewisselaars
 • Cryogene toepassingen

Technology Conversion
In de chemische industrie worden nog veel traditionele buizenwarmtewisselaars ingezet. In veel gevallen is dat een prima oplossing, maar nog vaker zijn andere technieken beter geschikt voor chemische toepassingen. Zo worden conventionele warmtewisselaars zoals Shell & Tubes al decennia gezien als het werkpaard van de industrie. Ze zijn betrouwbaar en hebben hun nut bewezen maar tegelijk zijn ze groot, duur en hebben lange levertijden. Kapp is van mening dat er veel conventionele warmtewisselaars ingezet worden op posities waar platenwarmtewisselaars een hogere efficiëntie, betrouwbaarheid en kostenbesparing kunnen opleveren. Wij zien cases waar onze oplossingen 70% minder wegen, 50% minder kosten én meer warmte terugwinnen. Daarom denken we ook graag met jou mee. We kunnen geheel vrijblijvend een Technology Conversion studie uitvoeren, waarbij we alle aspecten bekijken en objectief beoordelen of een ander type warmtewisselaar winst kan opleveren. We maken eventuele winst op gebied van efficiëntie, betrouwbaarheid en investering inzichtelijk. En als blijkt dat een conventionele buizenwarmtewisselaar de meest geschikte oplossing is twijfelen we ook geen seconde om je dat te vertellen.

Warmtewisselaar voor de chemische industrie

Een volledig gelaste platenwarmtewisselaar (Plate&Shell) voor een eindklant in de chemische industrie.

Altijd de beste oplossing.
Kapp is in de Benelux exclusief vertegenwoordiger van Kelvion, Vahterus en HRS. Hierdoor zijn we in staat om voor iedere vraag meerdere oplossingen te genereren. Per ontwerp kunnen we op die manier de voor- en nadelen van verschillende soorten warmtewisselaars tegen elkaar afwegen. Kapp kenmerkt zich door de volgende punten:

Kapp has each type of heat exhanger in its scope

compress 11 e1623677414338

Always a compact heat exchanger for your application

brain1 e1623677423535

We really know everything about heat transfer

grid 45@4x 3 e1623677912330

> 1000 heat exhangers delivered to the chemical industry

icon 6

Optimal CAPEX-OPEX ratio

smile

We are smart, quick and friendly

Warmtewisselaars voor brownfield- en greenfield-industrie.

De chemische industrie stelt hoge eisen aan installaties en elk proces vereist zijn eigen techniek. We zijn alom bekend met deze processen, waardoor we altijd weten welke warmtewisselaar de beste is voor jouw toepassing. In brownfield-projecten kunnen we binnen de bestaande ruimte meer warmteterugwinning realiseren en de betrouwbaarheid van de installatie optimaliseren. In greenfield-projecten kunnen wij bijdragen aan een vliegende start. Om de efficiëntie in chemische processen te maximaliseren kan je vertrouwen op de productscope, kennis en ervaring van Kapp.

Polymeren en plastics

Polymeren en plastic zijn onmisbaar in het dagelijks leven. Het productportfolio van Kapp biedt tal van oplossingen voor deze industrie.

Petrochemie

Petrochemicaliën vormen de basis voor tal van producten. Wij leveren regelmatig warmtewisselaars in deze industrie, en met veel succes.

Landbouw-chemicaliën

Bij een groeiende wereldbevolking hoort een groeiende behoefte aan landbouwchemicaliën. Kapp biedt oplosssingen voor effectieve warmte-uitwisseling.

Basischemicaliën

Wij leveren warmtewisselaars voor toepassing met basischemicaliën. Deze chemicaliën zijn de bouwstenen voor een breed scala van producten.

Fijnchemicaliën

Hygiëne is in deze industrie van levensbelang. Apparatuur moet compact, efficiënt, gemakkelijk te reinigen en te onderhouden zijn. Wij hebben de juiste warmtewisselaar in onze scope.

Speciale chemicaliën

Ons assortiment warmtewisselaars maakt probleemloos koelen en/of verwarmen van chemische processen mogelijk, voor een breed scala aan vloeistoffen, temperaturen en drukken.

Alle namen die achter Kapp staan.

Wat we doen, doen we niet alleen. In de Benelux hebben we het exclusief verkooprecht voor drie wereldwijd toonaangevende merken in de branche.

Nieuws & Referenties

 • Projectnieuws

Halverwege vorig jaar ontving Kapp een order voor een 1-op-1 vervanging van een 50 jaar oude warmtewisselaar. Er waren echter een aantal problemen. Het eerste probleem was dat de oorspronkelijke […]

 • Referentie

Het gebruik van waterstof is gebruikelijk in industriële processen die een schoon en betrouwbaar product vergen, zoals de chemische industrie, de petrochemische industrie en bij de productie van elektriciteit en […]

 • Projectnieuws

Voor een chemische productielocatie in Antwerpen ontving Kapp een opdracht voor twee Vahterus Plate & Shell warmtewisselaars. De toepassing zelf is niet heel ingewikkeld, maar voor de eindklant was dit […]

Wij stellen dezelfde eisen als jij.

Kapp is bekend met de strenge eisen en kritische factoren in de chemische industrie. Onze warmtewisselaars voldoen aan de eisen en normeringen die relevant zijn voor jouw toepassing.

Designcodes

 • PED
 • ASME VIII, Div. 1
 • EN 13445
 • RTOD
 • PD5500
 • API661/660/662
 • …en meer

Kwaliteitsnormen

 • ISO 9001:2015
 • ISO 14001
 • ISO 3834-2:2005
 • ASME U Stamp
 • 3A Certification
 • …en meer

Neem contact op