+31(0)78 611 73 50
Warmtewisselaars voor de chemische industrie

Kapp is bekend met de strenge eisen en kritische factoren in de chemische industrie.

Warmtewisselaars voor de chemische industrie

De chemische industrie is altijd op zoek naar een goede balans tussen enerzijds het energieverbruik en de milieu-impact en anderzijds de uptime en opbrengst. Processen zijn complex en de veiligheidseisen zijn hoog. Dat heeft zijn invloed op de bedrijfsvoering. De expertise, de warmtewisselaars en de service van Kapp dragen eraan bij om de uitdagingen in deze industrie met succes aan te gaan. Verwarming, koeling, condensatie, verdamping en scheiding, voor al deze processen is betrouwbare warmtewisselaartechnologie nodig. Onze robuuste warmtewisselaars zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de gevolgen van chemische reacties, waardoor kritische processen op een veilige en efficiënte wijze kunnen worden uitgevoerd.

Onze warmtewisselaars worden in de chemische industrie o.a. toegepast als:

 • Productverwarmers en -koelers
 • Gaskachels en koelers
 • Warmteterugwinningswisselaars zoals toevoer- / afvalwaterwisselaars
 • Luchtcondensors en gasliquefluors
 • Thermosyphon en ketelopwekkers
 • Reactor temperatuurregeling warmtewisselaars
 • Cryogene toepassingen

Altijd de beste oplossing.
Kapp is in de Benelux exclusief vertegenwoordiger van Kelvion, Vahterus en HRS. Hierdoor zijn we in staat om voor iedere vraag meerdere oplossingen te genereren. Per ontwerp kunnen we op die manier de voor- en nadelen van verschillende soorten warmtewisselaars tegen elkaar afwegen. Zo krijgen klanten altijd het beste antwoord op hun vraag. Kapp is onderscheidend op de volgende punten:

Proceskennis

Prestatiegarantie conform bestek

Energiebesparing en CO2-reductie

Snelle levertijd en korte downtime

icon 6

Optimale prijs-prestatieverhouding

smile

We zijn slim,
snel én aardig

Warmtewisselaars voor tal van chemische toepassingen

De chemische industrie stelt hoge eisen aan installaties en elk proces vereist zijn eigen techniek. We zijn alom bekend met deze processen, waardoor we altijd weten welke warmtewisselaar de beste is voor jouw toepassing. Om de efficiëntie in chemische processen te maximaliseren kan je vertrouwen op de kennis en ervaring van Kapp.

Polymeren en plastics

Polymeren en plastic zijn onmisbaar in het dagelijks leven. Het productportfolio van Kapp biedt tal van oplossingen voor deze industrie.

Petrochemie

Petrochemicaliën vormen de basis voor tal van producten. Wij leveren regelmatig warmtewisselaars in deze industrie, en met veel succes.

Landbouw-chemicaliën

Bij een groeiende wereldbevolking hoort een groeiende behoefte aan landbouwchemicaliën. Kapp biedt oplosssingen voor effectieve warmte-uitwisseling.

Basischemicaliën

Kapp ontwerpt voornamelijk voor bedrijven in de procesindustrie. Voor hen verlagen we de kosten en vergroten we de voorsprong.

Fijnchemicaliën

Hygiëne is in deze industrie van levensbelang. Apparatuur moet compact, efficiënt, gemakkelijk te reinigen en te onderhouden zijn. Wij hebben de juiste warmtewisselaar in onze scope.

Speciale chemicaliën

Ons assortiment warmtewisselaars maakt probleemloos koelen en/of verwarmen van fijnchemische processen mogelijk, voor een breed scala aan vloeistoffen, temperaturen en drukken.

Wij stellen dezelfde eisen als jij.

Kapp is bekend met de strenge eisen en kritische factoren in de chemische industrie. Onze warmtewisselaars voldoen aan de eisen en normeringen die relevant zijn voor jouw toepassing.

Designcodes

 • ASME VIII, Div. 1
 • EN 13445
 • PD5500

Kwaliteitsnormen

 • ISO 9001:2015
 • ISO 3834-2:2005
 • ASME U Stamp
 • 3A Certification

Alle namen die achter Kapp staan.

Wat we doen, doen we niet alleen. In de Benelux hebben we het exclusief verkooprecht voor drie wereldwijd toonaangevende merken in de branche.

 • Projectnieuws

Halverwege vorig jaar ontving Kapp een order voor een 1-op-1 vervanging van een 50 jaar oude warmtewisselaar. Er waren echter een aantal problemen. Het eerste probleem was dat de oorspronkelijke […]

 • Referentie

Het gebruik van waterstof is gebruikelijk in industriële processen die een schoon en betrouwbaar product vergen, zoals de chemische industrie, de petrochemische industrie en bij de productie van elektriciteit en […]

 • Projectnieuws

Voor een chemische productielocatie in Antwerpen ontving Kapp een opdracht voor twee Vahterus Plate & Shell warmtewisselaars. De toepassing zelf is niet heel ingewikkeld, maar voor de eindklant was dit […]