Projectnieuws

Low pressure condenser voor aardbeienkas

Nederland heeft een enorme agrarische sector, we produceren veel voedsel voor ons eigen land en export. Het mooie van deze sector is dat de ondernemers echt ondernemer zijn. Geen maandenlange onderzoekstrajecten, maar boter bij de vis!

Een tuinder in Uden heeft in een nieuwe stoomketel geïnvesteerd. Waar stoomketels tot voor kort op aardgas draaide is deze tuinder over gestapt op biomassa. Met de stoomketel produceert deze tuinder zijn eigen elektriciteit en warmte voor zijn kas.

Kapp Nederland heeft voor dit project, uitgevoerd door Aquasteam – specialist in algehele stoomvoorziening binnen productieprocessen, de warmtewisselaar geleverd die tussen het stoomsysteem en het warmwatersysteem zit. Wij noemen deze platenwarmtewisselaar een Low Pressure Condensor. Voor de tuinder zorgt deze warmtewisselaar dat de aardbeien het precies warm genoeg hebben. De tuinder is tevreden omdat hij op efficiënte en verantwoorde wijze zijn aardbeien kan kweken.

Zo zorgen diverse bedrijven, elk met hun eigen specialisme, dat we elke dag kunnen genieten van lekkere, verse, duurzaam geproduceerde, Hollandse aardbeien!