New energies

Onze missie

Warmtewisselaars voor de energietransitie

De vraag naar energie groeit en tegelijkertijd moeten we CO₂-uitstoot verminderen. Op dit gebied valt er een wereld te winnen (of te redden), maar de uitdagingen zijn groot. Gelukkig schieten nieuwe initiatieven op gebied van energie als paddenstoelen uit de grond. Het opwekken van energie met wind, zon en geothermie neemt inmiddels serieuze vormen aan. Energiedragers zoals waterstof en ammoniak hebben een voet aan de grond gekregen. En innovatieve oplossingen op gebied van energieopslag bieden ons steeds vaker de mogelijkheid om al die duurzaam opgewekte energie ook in te zetten op het moment dat er schaarste aan groene energie is. We zien daarnaast interessante ontwikkelingen op gebied van bio-LNG en biogas (gecomprimeerd tot CNG). Het stemt ons optimistisch. We kennen de kritische eisen en wensen en we hebben voor al deze processen waar warmteoverdracht plaatsvindt een geschikte warmtewisselaar.

De vraag is altijd hoelang je een nieuwe vorm van energie nieuw mag noemen, vandaar dat we (new) vaak tussen haakjes plaatsen. Als we het over écht nieuwe initiatieven, ideeën en processen hebben zijn wij er om mee te denken. We staan altijd klaar voor start-ups en scale-ups, omdat we het als onze missie zien om de energietransitie te versnellen. We dragen bij aan de ontwikkeling van nieuwe en schone energieprocessen en energieopslag door middel van kennis, onderzoek en productontwikkeling.

KappNederland Dordrecht KevinHoffer copyrightMaartjeBrockbernd 3 2

We zien het als onze missie om de energietransitie te versnellen door met kennis, onderzoek en productontwikkeling bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe en schone energieprocessen en energieopslag. 

KEVIN HOFFER – PROCES ENGINEER

WAT WE BELOVEN

Lagere CAPEX én OPEX

Nieuwe vormen van energie krijgen vooral voet aan de grond als de business case sluitend is. We denken mee over de beste oplossing voor jouw toepassing en zoeken naar de juiste verhouding tussen investering en operationele kosten. Door deze manier van werken kunnen we processen en projecten van opdrachtgevers fundamenteel verbeteren, en in sommige gevallen überhaupt mogelijk maken.

Compacte, veilige en efficiënte oplossingen

Als vertegenwoordiger van topmerken Vatherus, Kelvion, HRS, Thermon en Nexson zijn we niet gebonden aan een bepaald type warmtewisselaar. Door onze onafhankelijke positie kunnen we je altijd voorzien van de best geschikte warmtewisselaar. Zo weet je zeker dat je de meest compacte, veilige en efficiënte oplossingen voor jouw nieuwe energieproces krijgt.

Meedenkende partner

Jij hebt een goed idee op gebied van new energies, wij juichen dat toe. Je mag ons daarom altijd om hulp vragen bij warmteoverdracht-gerelateerde vraagstukken. Samen komen we tot een ideale oplossing voor jouw proces. Als we voor jouw aan de slag gaan, krijg je overigens altijd een garantie op het procesresultaat. Onze datasheets spreken de waarheid.  

We voldoen aan de strengste eisen

Kapp voldoet al meer dan 25 jaar aan de strengste eisen en we zijn bekend met de kritische factoren in de gehele industrie. Al onze producten voldoen aan de kwaliteitseisen en normeringen die relevant zijn voor de industrie: PED, ASME VIII, EN13445, AD2000, API660, API661, API662, TEMA, ISO 9001, ISO 14001 en meer…

onze Filosofie

Here to teach, here to learn!

We weten alles over de rol van warmteoverdracht in uiteenlopende industrieën en bijhorende processen. Bovendien zijn we ons bewust van de complexiteit van het ontwerpproces van nieuwe energieopwek- en opslagtechnieken zoals wind, zon en thermische opslag en energiedragers zoals waterstof, ammoniak en andere energiedragers. Bio-LNG en biogas (gecomprimeerd tot CNG) zijn hiervan goede voorbeelden. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Zoals kennis en ervaring van andere deskundigen uit de sector voor ons essentieel zijn, is de kennis die wij hebben van warmteoverdracht voor de sector een onmisbare schakel. Onze benadering in deze markt is daarom: “Here to teach, here to learn”. Een filosofie die voortkomt uit het besef dat de tijd dringt, en dat we vooral sámen met andere experts uit de sector de energietransitie in stroomversnelling kunnen brengen.

CONTACT

Praten over nieuwe energievormen en warmteoverdracht?

We willen je graag helpen met vragen over warmteoverdracht. We willen ook graag van jou leren en we horen graag hoe we bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van jouw (nieuwe) schone energieprocessen en energieopslag. Neem contact op met Jeroen.

KappNederland Dordrecht JeroenVanRuitenbeek copyrightMaartjeBrockbernd 1a

Jeroen van Ruitenbeek

Manager new energies