Procesindustrie

onze missie

Ruim 25 jaar ervaring in de procesindustrie

Wij kennen de procesindustrie op ons duimpje. Kapp komt al ruim 25 jaar in een grote verscheidenheid aan fabrieken en op sites, en zien daar alles. De procesindustrie stelt hoge eisen aan installaties en elk proces vereist zijn eigen techniek. We kennen deze processen, waardoor we altijd weten welke warmtewisselaar de beste is voor jouw toepassing. In brownfield-projecten kunnen we binnen de bestaande ruimte meer warmteterugwinning realiseren en de betrouwbaarheid van de installatie optimaliseren. In greenfield-projecten kunnen wij bijdragen aan een vliegende start. Om de efficiëntie in processen te maximaliseren kan je vertrouwen op de productscope, kennis en ervaring van Kapp. Onze warmtewisselaars vind je onder andere terug in onderstaande procesindustrieën:

chemie 1

Chemie

olie gas 1

Olie & Gas

energy 1

Energie

hvac 1

HVAC

food 1

Voeding & Drank

offshore 1

Offshore & Scheepvaart

paper 1

Papier

steel 1

Staal

KappNederland Dordrecht GerardVanDeGraaf copyrightMaartjeBrockbernd 3a

We kennen de processen in de industrie, waardoor we altijd weten welke warmtewisselaar de beste is voor jouw toepassing.

Gerard van de Graaf – Regiomanager Nederland

WAT WE BELOVEN

Lagere CAPEX én OPEX

Met het klimaatakkoord zijn overheid en industrie overeengekomen dat de CO2-uitstoot van de industrie in 2050 gereduceerd moet zijn met bijna 60% ten opzichte van 1990. Energie-efficiëntie speelt daarbij een grote rol. We optimaliseren jouw proces en zorgen niet alleen voor een hogere energie-efficiëntie, maar ook lagere investeringskosten en operationele kosten.

Compacte, veilige en efficiënte oplossingen

De procesindustrie kent een breed spectrum aan processen, allemaal met hun eigen karakteristieken. De overeenkomsten zitten hem vooral in de vraag naar compacte, veilige en efficiënte oplossingen. We zijn bekend met de eisen en kunnen dankzij ons brede product- en materiaalportfolio altijd de juiste warmtewisselaar leveren. 

Meedenkende partner

We weten alles over warmteoverdracht en we kennen we de procesindustrie op ons duimpje. We hebben niet slechts één of enkele typen warmtewisselaars in ons leveringsportfolio, we kunnen praktisch ieder type warmtewisselaar leveren. Dat geeft jou de garantie dat je de best geschikte oplossing krijgt. Wie zaken met ons doet krijgt niet altijd wat hij vraagt, maar wél altijd wat hij nodig heeft.

We voldoen aan de strengste eisen

Kapp voldoet al meer dan 25 jaar aan de strengste eisen en we zijn bekend met de kritische factoren in de gehele industrie. Al onze producten voldoen aan de kwaliteitseisen en normeringen die relevant zijn voor de industrie: PED, ASME VIII, EN13445, AD2000, API660, API661, API662, TEMA, ISO 9001, ISO 14001 en meer

onze oplossingen

Zo kunnen we jouw proces verbeteren

Elk uniek probleem vraagt om zijn eigen unieke oplossing. Doorgaans zijn er tientallen kritische factoren van invloed op de ontwikkeling van het thermisch en mechanisch ontwerp – en op de keuze van componenten die daarbij passen. Daarom verdiepen we ons graag in jouw specifieke situatie. Om te beginnen analyseren we jouw vraagstuk en dan komen we terug met onze versie… en met de oplossing die we in gedachte hebben. Als onze oplossing  bevalt, gaan we kijken naar de details; we maken onze berekeningen, we houden rekening met vooraf gespecificeerde voorwaarden en natuurlijk wil je ook weten wat het gaat kosten. We werken het allemaal uit in een concreet voorstel. Op die manier krijg je al in de offertefase een definitieve indruk van de werking en besparing die dat in de praktijk gaat opleveren. Het voorstel beschrijft een volledig op jouw proces afgestemde en op maat gemaakte oplossing. Overigens, als duidelijk wordt dat we off-the-shelf techniek kunnen gebruiken, zullen we dat niet laten. We maken de zaken niet nodeloos ingewikkeld.

WAAR WE UNIEK IN ZIJN

Technology Conversion Study

In de procesindustrie worden nog veel traditionele buizenwarmtewisselaars ingezet. In veel gevallen is dat een prima oplossing, maar nog vaker zijn andere technieken beter geschikt. Zo worden conventionele warmtewisselaars zoals Shell & Tubes al decennia gezien als het werkpaard van de industrie. Ze zijn betrouwbaar en hebben hun nut bewezen maar tegelijk zijn ze groot, duur en hebben lange levertijden. Kapp ziet dat er veel conventionele warmtewisselaars ingezet worden op posities waar platenwarmtewisselaars een hogere efficiëntie, betrouwbaarheid en kostenbesparing kunnen opleveren. Wij werken aan cases waar onze oplossingen 70% minder wegen, 50% minder kosten én meer warmte terugwinnen. Daarom denken we ook graag met jou mee. We voeren geheel vrijblijvend een Technology Conversion studie uit, waarbij we alle aspecten bekijken en objectief beoordelen of een ander type warmtewisselaar winst kan opleveren. We maken eventuele winst op gebied van efficiëntie, betrouwbaarheid en investering inzichtelijk. En als blijkt dat een conventionele buizenwarmtewisselaar de meest geschikte oplossing is twijfelen we ook geen seconde om je dat te vertellen.

CONTACT

Praten over warmteoverdracht in de procesindustrie?

Meer inzicht in warmteoverdracht of interesse in een Technology Conversion Study? Wil je praten of heb je hulp nodig bij het nemen van beslissingen over jouw industriële processen? Neem contact op met Gerard of Jan.

KappNederland Dordrecht GerardVanDeGraaf copyrightMaartjeBrockbernd 3a

Gerard van de Graaf

Regiomanager Nederland
KappNederland Dordrecht JanLodewijckx copyrightMaartjeBrockbernd 3a

Jan Lodewijckx

Regiomanager BeLux