Warmtewisselaars @ Fladderak

Warmtewisselaars en spare-parts op transport naar Zuid-Amerika

Je ziet hier een verzameling van Kelvion platenwarmtewisselaars en spare-parts, die gereed staat om zeewaardig verpakt te worden. Vervolgens verschepen we de warmtewisselaars en platenpakketten in twee 40-voet containers naar Chili. De totale order omhelst 8 warmtewisselaars en bijbehorende spare-plates en weegt ruim 20.000 kg. De levering is met een gerust hart afgeleverd bij Fladderak, die zowel het verpakken als transport per schip voor Kapp verzorgt.

Omdat de order in zijn geheel verscheept wordt naar Chili zijn de eisen voor het verpakken streng. Zeewaardig verpakken houdt in dat de kisten, dozen, zakken enz. bestand moeten zijn tegen een lange zeereis en het tussentijds laden en lossen. Daarvoor is het van belang dat de warmtewisselaars en onderdelen niet kunnen schuiven of omvallen. Alle onderdelen uit deze order worden eerst in een soort gesealde chipszak verpakt, waardoor ze goed beschermd zijn tegen (eventueel extreme) weersinvloeden op zee. Daarna wordt er een houten kist omheen getimmerd. De houten kisten gaan vervolgens in twee 40-voet containers per schip naar Chili.

Al onze projecten beginnen met een uitdaging, mogelijk dat van jou. Ons werk bestaat uit het analyseren van dat probleem. Dan komen we terug met onze versie van het probleem en met de oplossing die we in gedachte hebben. Ons doel bij ieder project is het selecteren van de meest geschikte warmtewisselaar voor de best denkbare prijs. Met die filosofie levert Kapp haar warmtewisselaars in nagenoeg iedere industrietak, in iedere uithoek van de wereld. Deze keer gaat het over een bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie in Chili.

De uiteindelijke levering staat gepland voor kwartaal 4-2020. De wisselaars zullen nog voor het einde van het jaar geïnstalleerd en in gebruik genomen worden.