Kapp verlengt lidmaatschap HTRI

Heb je ooit van HTRI (Heat Transfer Research instituut) gehoord? We nemen het je niet kwalijk als dat niet het geval is. Maar voor ons, heat transfer engineers, is HTRI een begrip! HTRI is hét instituut op het gebied van software voor de ontwikkeling van warmtewisselaars en simulatie van processen waarin warmteoverdracht een rol speelt. Daarom is het instituut één van Kapp’s belangrijkste research-, kennis- en softwarepartners. Kapp is al jarenlang trots lid van HTRI.

Het bedrijf, opgericht in 1962, voert studies uit naar warmteoverdracht en vloeistofstroming in een testfaciliteit van miljoenen dollars in Navasota, Texas, VS. HTRI levert al decennia lang ondersteuning aan bedrijven over de hele wereld bij het ontwerpen, fabriceren en onderhouden van warmtewisselaars.

HTRI Certificaat 1 768x594 1

HTRI doet geavanceerd experimenteel onderzoek in de olie- en gas-, chemische en petrochemische industrie. Analyses worden aangevuld met computer-gesimuleerde vloeistofdynamica en kwantitatieve stromingsvisualisatie. Daarnaast test het instituutwarmtewisselaars op industriële schaal, beoordeelt het de vervuilingseigenschappen van ruwe olie en aardolieproducten, en voert het certificeringstests voor de HVAC sector uit.

Het lidmaatschap van Kapp is recentelijk met 3 jaar verlengd.